keskiviikko 9. lokakuuta 2024

Kirjeitä rikolliselle

Tykkäsin joskus kauan sitten kovasti Anja Snellmanin kirjoista. Mutta sinä aikana kun tämä blogi on ollut olemassa häneltä ei kovin kiinnostavia kirjoja ole ilmestynyt. Olen näköjään lukenut kaksi, Lähestymistä en oikein ymmärtänyt ja Antautuminen oli vinkuiitakirjallisuutta. 

Taina oli Turun kirjamessujen kirjasome-tilaisuudessa ja sai sieltä Snellmanin uusimman teoksen, Kirjeitä sotapäällikölle. Kiitos siitä. 

Kun kirja kerran tuossa saapuvilla oli, luin sen. Se kertoo terapiakeskus Vastaamoon tehdystä tietomurrosta. Siinä Snellman kirjoittaa viisikymmentäyksi kirjettä kyberrikolliselle. Kirjeissä hän yrittää ymmärtää, millainen ihminen tämä rikollinen on. Ja hän pohtii sitä, kuinka valtava rikoksen mittakaava on. Ja kuinka maailma on päässyt menemään tällaiseksi. 

Lisäksi kirjassa on päiväkirjamerkintöjä ja katkelmia rikoksen takia kesken jääneestä romaanista. Jälkimmäiset tuntuvat pelkältä täyteaineelta. 

Tämä kirja on varmaan tarpeellinen ja kiinnostaa kaiketi ainakin rikoksen uhriksi joutuneita. Snellman kirjoittaa hyvin, niin kuin kokenut kirjoittaja kirjoittaa. 

Mutta ei tämä kovin kaksinen romaani ole. 

Anja Snellman: Kirjeitä sotapäällikölle

WSOY


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!