sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Tulevaisuuden paranneltu ihminen

Taina löysi kiinnostavan radiopätkän Yle Areenasta. Siellä filosofi Maija-Riitta Ollila jutteli toimittajan kanssa ihmisen parantelemisesta. Tunnin jakso hurahti nopeasti, joten aiheeseen piti perehtyä enemmän.

Kirja alkaa kovin heikosti. Kannessa kirjailijan nimi on oikein, mutta alkulehdillä ei. Yhdessä paikassa hän on Marja-Riitta Ollila, ja toisessa peräti Marja-Riita Ollila. Otavalla joku ei nyt ole ihan tilanteen tasalla. Tai kai se on nykymaailmassa ihan hyvin että edes yksi kolmesta yrityksestä menee oikein. 

Muuten kirja on mainio, hyvin kirjoitettu ja kustannustoimitettu. Kirja ei ole varsinaisesti mitään jokamiehen lukemistoa, ihan kevyttä sen lukeminen ei ole. Mutta lukeminen kannattaa, aihe on todella mielenkiintoinen ja ajankohtainenkin. 

Ollila ottaa vauhtia kaukaa historiasta, ja kirjan sivuilla käydään läpi kaikenlaisia mahdollisuuksia parannella ihmistä, mitä on ollut ja mitä kenties voisi olla. Ja millaisia ongelmia nuo parantelut tuovat mukanaan. Niin kuin filosofeilla usein, Ollilan erittäin laaja sivistyneisyys ja lukeneisuus näkyy koko ajan. Ja sellaista on ilo lukea. 

Maija-Riitta Ollila: Tulevaisuuden paranneltu ihminen

Otava


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!