perjantai 21. marraskuuta 2014

Klassikkokuvittajaa kirjalainassa

Alkuvuodesta kävin pienimpien lasteni kanssa katsomassa ihanan Onneli ja Anneli -elokuvan ja bloggasinkin tuolloin siitä ja kirjoista. Luin lapsena itse kaikki silloin saatavilla olevat Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -sarjan kirjat ja esikoisen syntymän jälkeen (v. 1998) löysin vielä sarjan neljännen osan juuri ilmestyneenä. Olen näitä kirjoja lukenut kaikille kolmelle lapselle iltasatuna ja samalla lailla ne ovat kiehtoneet. Myös niiden kuvitus, Maija Karman ihana, taian- ja unenomainen, tunnelmallinen ja lämminhenkinen kuvamaailma, on aina ollut osa kirjojen viehätystä.


Onneli ja Anneli -kirjat minun hyllystäni

Ilahduin suuresti kun pari viikkoa sitten meitä lähestyi tämän blogin yhteydenottolomakkeen kautta kuvittaja Sari Airola, joka pyysi kirjojani lainaksi Helsinkiin Tarinoiden puistoon Lastenkirjallisuustapahtumaan ja kuvitusnäyttelyyn Virka-galleriaan 5.11.2014 - 1.2.-2015. Kuvitusnäyttelyssä on esillä 40 nykykuvittajan töitä sekä klassikkokuvittajat Maija Karma (Onneli ja Anneli) ja Maija-Kaarina Nenonen. 

Kävimme Sarin kanssa lyhyen kirjeenvaihdon, jossa hän vakuutti, että aarteeni ovat näyttelyssä lasin alla ja että saan ne varmasti takaisin. Kaksi kirjoistani on siis omia lapsuudenaarteitani, syntymäpäivälahjoja äidiltäni. Yhden olen ostanut kirjaston poistokirjana (sitä en enää omista kirjoistani aikuisena löytänyt) ja tuon neljännen (Nukutuskello) ostin uutena Vammalan kirjapäiviltä aikoinaan.

Kehotan kaikkia pääkaupunkiseudulla liikkuvia tutustumaan ihanaan näyttelyyn paikan päällä! Meille muille liitän tähän pari linkkiä näyttelyyn sekä Sari Airolan ottamia kuvia kirjoistani näyttelyvitriinissä. Tarinoiden puistoa voi myös seurata Facebookissa.
Kuvat Sari Airola


Marjatta Kurenniemi: Onneli ja Anneli -kirjasarja
Kuvitus Maija Karma1 kommentti:

  1. Onnelit ja Annelit ovat aina olleet lähellä sydäntäni! Ja tuota näyttelyä olen piakkoin menossa katsomaan;)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!