tiistai 8. joulukuuta 2015

Naishyvikset ja miespahikset

Vaikka kirjamessuilla onkin kiva bongata tuttuja kirjailijoita - ja tavallaan tuttuja, joita en ole tavannut, mutta joiden kirjoja olen lukenut - on ehkä vielä kivampaa löytää kiinnostavia ja lukemattomia kirjailijoita. Turun kirjamessuilla seurasin paneelia, jonka muut osallistujat olivat entuudestaan tuttuja, mutta Pekka Hiltusen kirjoja en ollut lukenut.Hiltunen jäi messuilta mieleen eikä (taaskaan) ollut kirjastossa vaikeaa tarttua jokerilainaan. Ja ilahduin hurjasti! Tähän väliin on pakko mainita, että en hehkuta varauksetta kaikkia lukemiani kirjoja. Blogiin pääsee itse asiassa vain karkeasti arvioiden puolet lukemistani kirjoista. Jos kirja ei herätä tunteita, etenkään myönteisiä, en jaksa nähdä vaivaa. Jos kirja ei nappaa, ei se välttämättä aina johdu siitä, että kirja olisi huono. Joidenkin kirjojen tunnelma nyt vaan ei tunnu mukavalta, mutta en lähde jakamaan harmitusta. Joten Kirjallisia-blogissa kirjoittelen enempi suosituksia tai esittelyjä minua ilahduttavista kirjoista. Synkäksi en rupea, vaikka kirjamakuni sellainen onkin.

Hiltusen Studio-sarja sijoittuu Lontooseen ja pääosassa on naisia. Ja miten älykkäitä hyvisnaisia, jotka nykyjan Robin Hoodeina puolustavat hyvää ja antavat pahiksille takaisin modernein keinoin. Nörttinä nautin siitä, miten kätevästi elektronisia mahdollisuuksia käytetään hyväksi menemättä ihan kauheasti liikaa detaljeihin. Tässäkin kirjassa luodaan lokaali kännykkäverkko, joka toimii nopeassa operaatiossa vaikka kyseisen korttelin muut kännykkätukiasemat pimennetään h-hetkellä. Siistii. Kirjan takakannessa mainitaan kirjan oleva "väkevä, monitasoinen jännitysromaani, jossa mobiiliajan tekniset oveluudet sekoittuvat Lontoon syvään historiaan".

Lontoossa ei pyöritä totutuilla kulmilla vaan enemmänkin kortteleissa, joihin turisti ei eksy. Sen verran autenttisilta vaikuttavat kuvaukset, että mietin, miten Hiltunen on niihin päätynyt. Kiehtovaa taustatyötä hän on ainakin tehnyt.

Jos sinua kiinnostaa lukea naispuolisten sankarien älykästä touhua pääosin miespahisten keskellä, suosittelen Pekka Hiltusen Studio-sarjaa. Ja taas aloitin muualta kuin sarjan ensimmäisestä osasta (tämä on kolmas), mutta nytpä hyllyssä odottavat kaksi ensimmäistä osaa. Jee.

Pekka Hiltunen: Varo minua
WSOY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!