keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Kevyt kenraaliharjoitus

Anna-Leena Härkösen tuore Kenraaliharjoitus on taattua Härköstä: luistavaa kerrontaa, rohkeita aiheita, ei kuitenkaan mitään liian painavaa.


Nelikymppisen Janen mies Mikki ehdottaa parinvaihtoa. Jane alkaa ehdotuksen kuultuaan pohdiskella itseään, parisuhdettaan ja seksuaalisuuttaan. Joudutaan konfliktiin jos toiseenkin, päädytään yllättäviin tilanteisiin, salaisuuksia paljastuu ja seksikohtauksia on runsaasti. Konflikteista huolimatta yleissävy on kevyt ja positiivinen, ja sellainen on myös loppuratkaisu. Teksti koostuu valtaosin dialogista.

Sen enempää en kirjasta osaa kertoa. Se on viihdyttävää lukemista, sen hotkaisee nopeasti. Sen lukeminen oli kivaa, mutta erityisen painavia ajatuksia se ei herättänyt.

Ja näköjään painavan ja tällaisen kevyen kirjallisuuden olennaisin ero tämän päivän Suomessa on, että edellisessä dialogit pitää minimoida tai häivyttää kokonaan näkyvistä, jälkimmäisessä niitä saa viljellä mielin määrin. Se on kummallista, en ymmärrä miksi dialogi on kunnianhimoisessa sanataiteessa kirosana.

En myöskään ymmärrä tämän kirjan nimeä.

Anna-Leena Härkönen: Kenraaliharjoitus
Otava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!