sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Elämäniloa ja hyvää mieltä

Olen kai lukenut suunnilleen kaikki Jari Tervon kirjat, osan jopa kahteen kertaan. Paitsi ne historiallis-poliittiset, niitäkin yritin mutta ei napannut. Pojan synnyttyä Tervo kirjoitti pojasta, joten loogista on, että kun Tervoille tuli koira, siitäkin kirjoitetaan. 

Ukko on julkinen päiväkirja, jossa Jari ja Kati Tervo kirjoittavat vuorotellen arkisesta elämästään uuden, karvaisen perheenjäsenen kanssa. Kirja sijoittuu korona-aikaan, joten poikkeusolot ovat mukana. Kun Kati sairastuu vakavasti kesken kirjoittamisen, muuttuu elämä ja siten tämä kirjakin. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan mahtuu sekin kirjaan. 

Fokus on Ukossa, borderterrierissä. Sen elämänilo on kirjan keskeisintä ja parasta antia, eikä kirjaa lukevan tarvitse olla koiraihminen. Meille kissaihmisille eläimen ymmärtäminen ja sen rakkaus on ihan yhtä tuttua. Koulutus ja kakkaaminen saavat paljon tilaa, ovathan nekin tärkeitä asioita. 

Koira muuttaa ihmistä, ja koska pariskunnasta Jari on alun perin kauempana lopputuloksesta, hän muuttuu enemmän. Lopussa hän jopa lopettaa lihansyönnin. 

Ukko on hyvän mielen kirja, ja sellaistahan lukee mielellään. 

Jari ja Kati Tervo: Ukko

Otava


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!