keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kirjabloggaajat kirjastojen puolesta

Tänään 15.7.2015 kirjabloggaajat tempaisevat kirjastojen puolesta julkaisemalla itsestään kuvan valitsemansa kirjaston edessä. Tempauksella kirjabloggaajat tahtovat osoittaa tukensa kirjastoille, kannattaa kirjastojen ja kirjastolain säilyttämistä sekä tuoda näkyvyyttä kirjastoille. Enemmän aiheesta sekä linkkilista osallistujien blogeihin löytyy La petite lectrice –blogista.
Me Kirjallisia-blogin Taina ja Tomi valokuvautimme itsemme lähikirjastomme edessä. Jyrkkälän lähikirjasto ei taatusti ole Turun hienoin ja kaunin, mutta se on tärkeä paikka, josta löytyy aina lukemista. Lasten- ja nuortenosastot ovat yhtä suuret kuin aikuistenkin, sekin on hieno juttu. Jyrkkälän kirjaston yhteydessä toimii myös nuorisotalo ja vaikka kirjastossa on virkailija paikalla vain kahtena päivänä viikossa, saa kirjoja lainata (ja palauttaa) myös nuorisotalon aukioloaikoina. 


Jyrkkälän kirjasto, Nuorisotalonkuja 2, Turku


Käytämme myös paljon Raision kirjastoa sekä Runosmäen lähikirjastoa. Pääkirjastoon ei tule lähdettyä juurikaan. Sieltä ei uutuuksia löydy ja se, että pääkirjaston alta suljettiin kaksi lähikirjastoa, närästää edelleen. Kahvila Sirius on pääkirjaston paras anti. 
Kirjastot ovat korvaamaton palvelu kaikille! Kirjasto takaa tasa-arvon, sivistää, ilahduttaa, luo elämyksiä ja auttaa elämään ekologisesti. Vaikka lempikirjat on ihana omistaa hyllyssään, harvalla kuitenkaan on mahdollisuutta rakentaa kotiinsa toista kirjastoa. Lapsuuden hyvät kokemukset kirjaston notkuvien hyllyjen äärellä kantavat kauas. Lukeva lapsi rakentaa omaa mielikuvitustaan, kokoaa kasvavaa maailmaansa oman päänsä sisällä ja kaikkea tätä kiireettömästi ja turvallisesti.

3 kommenttia:

 1. Kiitos, että olette mukana! En yhtään muista, olenko itse vieraillut Jyrkkälän kirjastossa, mutta Runosmäki on tuttuakin tutumpi ja pääsi mukaan omaan postaukseeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua Jyrkkäläänkin, vaikka aukioloajat (kesätauon jälkeen) eivät työssäkäyviä hellikään (ma ja ke klo 10-16). Runosmäki on myös tosi kiva.

   Poista
 2. Sievä kirjasto! Meidänkään lähikirjastomme ei ulkonäöllä koreile, samassa rakennuksessa toimii osa urheilukeskuksesta, mutta sisällä on hyvä tunnelma ja remontin jälkeen etenkin lasten- ja nuortenosasto on superviihtyisä.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!