sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Höpöilyä hersyvästi

Sophie Kinsellan Himoshoppaaja-kirjat ovat hauskaa aivojentyhjennystä. Aivotonta tavaraa ne eivät ole, mutta ihan hyvää chicklit-hömppää nyt kuitenkin.Himoshoppaaja tähtien tiellä taitaa olla ensimmäinen Kinsellan Himoshoppaaja, jonka olen lukenut suomeksi ja ensimmäinen moneen vuoteen ylipäätään. Tässä lukuputkessa Himoshoppaaja toimi hyvin synkähkön dekkariputken katkaisijana.

Becky, shoppailuneuroosista kärsivä päähenkilö, on parivuotiaan lapsen äiti ja äärimmäisen hyvillä hermoilla ja huumorintajulla varustetun ymmärtäväisen miehen puoliso. Perhe muuttaa miehen työn takia joksikin aikaa Los Angelesiin ja Becky päättää haluta kuuluisuuksien stylistiksi keinolla millä hyvänsä kerättyään pukeutumiseen liittyvää kokemusta shoppailtuaan kaikki luottokorttinsa tappiin asti kerran jos toisenkin. Himoshoppaaja-aiheesta on kirjoihin jollain lailla perustuva elokuvakin, jossa pääosaa esittävä Isla "Boratin vaimo" Fisher huijaa myös väittämällä osaavansa puhua suomea.

Kirja on totaalikoheltamista, vähän sellaista chicklitien action-pätkää taukoamatta. Hiukan se alkoi puuduttaa, mutta toisaalta kirjan parasta antia ovat Englannista saapuvat ylettömän aateliset ystävät, joiden brittiläisyys alkaa Kalifornian auringon alla hiukan karista.

Sophie Kinsella taitaa olla kirjoittanut Himoshoppaaja-sarjaa minulle aika lailla tarpeeksi, joten tuskinpa enää seuraavaa lainaan kirjastosta, vaikka se kuinka hyllyllä tyrkyllä olisi. Mutta varmasti kirjoille löytyy uutta lukijasukupolvea jatkossakin. Kaikki Himoshoppaaja-kirjat löytyvät mm. Adlibriksestä.

Sophie Kinsella: Himoshoppaaja tähtien tiellä
WSOY


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!