maanantai 2. helmikuuta 2015

Kummallinen sekoitus

Anna Jansson on tuttu varsin realistisista Gotlantiin sijoittuvista Maria Wern -dekkareistaan, joita on nähty Suomen televisiossakin elokuvaversioina. Dekkarit ovat kaukana hömpästä ja siksi yllätyin kun näin kirjakaupan uutuustiskillä viime vuoden puolella Anna Janssonin chick-lit -tyyppiseksi väritetyn Amorin kiehkurat -kirjan.Kirjaston pikalainana bongasin kirjan viikko sitten ja pitihän se napata mukaan.

En päässyt ihan puoliväliin asti kun olin jo vähällä luovuttaa. En tajunnut kirjan jujua ollenkaan. Se vaikutti kummalliselta, kankealta harlekiinin ja huonon chick-litin sekoitukselta. Onneksi jaksoin pidemmälle, sillä sitten dekkaristi sai vallan ja tarinaan tuli hiukan rikostakin. En siltikään voi näin jälkeenpäin sanoa, että kirja olisi ollut kiva tai että sitä olisin jäänyt pohtimaan kaiholla. Kummallinen sekoitus on ehkä paras luonnehdinta, johon kykenen.

Päähenkilö on fiksuhko nainen, joka kuitenkin höpsähtää omassa elämässään ja sen lisäksi kampaanjan työnsä ohessa yhdistelee amor-tyyppisesti asiakkaitaan pariskunniksi. Haukotus.

Anna Jansson on muuten ammatiltaan sairaanhoitaja erotuksena monista muista ruotsalaisista dekkaristeistä. Camilla Läckberg on ekonomi ja Viveca Sten juristi.

Jos pidät Anna Janssonin fiksuista dekkareista, unohda tämä. Jos pidät ihmissuhteista, hömpästä ja keveydestä, voit kokeilla. Yleensä en kirjoita kirjoista, joista en ole pitänyt (siksi enempi hehkuttelen näissä blogiteksteissäni), mutta nyt en voinut jäädä hiljaa.

Anna Jansson: Amorin kiehkurat
Gummerus
suomentaja Vappu VähälummukkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!