maanantai 26. tammikuuta 2015

Ruokareseptejä dekkarista

Blogiamme pidempään seuranneet lienevät huomanneet intoni lukea dekkareita. Cosy crime on mainiota puuhaa, jos ei huvita lukea mitään syvällisempää tai on aikaa lukea vain pari sivua ennen nukkumatin tuloa.Outi Pakkasen kaupunkidekkarit ovat mielilukemistani, tosin laatu ei ole aivan tasaista. Muistivirhe vuodelta 2009 on oikein mainio Anna Laine -dekkari, jossa liikutaan niin Punavuoressa kuin Töölössäkin, piipahdetaan myös Tapiolassa.

Mitään syvällisempää ei tähän liity, mutta nyt ensimmäisen kerran toteutin sen, mitä tähän asti olen vain suunnitellut: tein ruokaa dekkarissa olleella ruokareseptillä. Ei, ruoka ei tässä kirjassa ollut murhavälineenä, mutta Outi Pakkasen kirjoissa hyvä ruoka ja ruoanvalmistus ovat aina omassa, tärkeässä roolissaan. Bataattikeiton resepti ja valmistus vaikuttivat niin herkullisilta, että pakko oli testata, kun vieraita kävi viime lauantaina.
Hyvää tuli! Ruokapöydässä oli pakko paljastaa, että resepti on dekkarista. Vieraat silti uskalsivat maistaa ja taisivat kehuakin. Aina olen hykerrellyt ajatuksella, että pääsen sanomaan tehneeni sienipiirakkaa, jonka resepti on dekkarista, jota en ole vielä lukenut loppuun...


Kuva sivulta 211

Jos siis hyvä ruoka ja leppoisat murhat ja muut rikokset kiinnostavat, Outi Pakkanen on aina varma valinta.

Outi Pakkanen: Muistivirhe
Otava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!