lauantai 17. lokakuuta 2015

Täydellisen voipullan lähteillä

Porvoolaisen Jaana Lehtiön kolmas dekkari oli minulle mieluisaa luettavaa. Vuosi sitten luin ensimmäiseksi toisen, sitten toiseksi ensimmäisen ja nyt kolmantena luin Kolmas on ensimmäinen -dekkarin. Suosittelen kuitenkin etenemään kronologisesti, vaikka periaatteessa kirjat ovatkin itsenäisiä.Kolmas oli ensimmäinen on näistä kolmesta dekkarista...niin...ensimmäinen, jossa on mukana takaumia historiaan. Lehtiö on yhdistellyt takaumat tarinaan niin, että lukija - minä siis ainakin - jää koukkuun niiden omaan tarinaan.

Rikoskomisario Juha Muhonen jatkaa omaan jäyhään mutta lämpimään tapaansa rikosten selvittelyä ja lempeästi kuvattua parisuhdettaan. Muhonen ei ole varsinaisesti oveluuden tai nokkeluuden ruumiillistuma, mutta hän on kelpo poliisi, joka pitää myös pullasta. Lehtiön kuvaus Muhosen löytämästä täydellisestä voipullasta on niin herkullinen, että hirvittää. Ainoastaan Denise Rudbergin leivonnaiskuvaukset nousevat samalle tasolle ja suosittelenkin Lehtiölle Rudbergin uusimpaan kirjaan, josta taannoin bloggasin, perehtymistä.

Kolmas oli ensimmäinen on dekkari, jolle toivon jälleen jatkoa. Kotimaiseen dekkarikenttään mahtuu edelleen ja tällainen reilut 350 sivua paksu kirja ennättää kasvattaa tarinan ja pitää otteessaan. Etenkin kirjan historiaan palaavat osuudet ovat huolella kirjoitettuja ja kiinnostavia. Mutta Hilkka Alitupa on sivuhenkilönä mahdottoman ärsyttävä, nyt siis jo kolmannessa kirjassa.

Jos sinäkin kiinnostuit, osallistu ihmeessä kilpailuumme ja voit voittaa oman kappaleesi tätä Lehtiön uusinta dekkaria! Osallistumaan pääset lukemalla tämän blogikirjoituksen, tykkäämällä ja kommentoimalla Facebook-seinällämme olevaan kilpailupostaukseen tai tähän blogikirjoitukseen haluaisitko lukea tämän kirjan voipullien, murhien vaiko Muhosen takia. Voittaja arvotaan torstaina 22.10 klo 12 ja mikäli voittaja sattuu tulemaan Helsingin kirjamessuille perjantaina tai torstaina, hän saa kirjan messuilla suoraan käteen. Voittajaan ollaan yhteydessä, mutta suosittelemme seuraamaan myös blogipäivitystä ja Facebookia, sillä aina eivät viestit voittajia tavoita heti.

Onnea arvontaan ja kiitokset Myllylahden kustantamolle palkinnon tarjoamisesta!

Jaana Lehtiö: Kolmas oli ensimmäinen
Myllylahti

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kyllä aikas mielenkiintoiselta opukselta :)) lukisin sen niin voipullien, murhien kuin Muhosenkin takia, eihän niistä voi valita!

  VastaaPoista
 2. Lehtiö on itselleni ihan uusi tuttavuus ja mielelläni lukisin kirjan noiden kaikkien syiden vuoksi :)

  Terkuin Tuike Mälikkälästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Arvonnassa onni suosi sinua ja voitit Jaana Lehtiön uusimman dekkarin. Voisitko ystävällisesti olla yhteydessä blogin yhteystietolomakkeen kautta, niin saamme toimitettua palkinnon sinulle perille!

   Poista
  2. Vau, mahtavaa! Kiitos onnettarelle!

   terkuin Tuike

   Poista
 3. Hohohoo, lukisin! Tosin tykkään lukea näitä ennen kaikkea Porvoon takia, ja tässä kolmannessa kutkuttaa ennen kaikkea lupaus historiallisista takaumista. Mutta jos näistä kolmesta on valittava, niin lukisin murhien takia.

  VastaaPoista
 4. Jaana Lehtiö minulle uusi tuttavuus ja murhat kiinnostavat aina :)!

  terkuin Hanna

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti lukisin tämän Muhosen takia

  VastaaPoista
 6. Tämän, kuten edellisetkin osat, lukisin murhien takia :).

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!