torstai 3. tammikuuta 2019

Hyppy e-lukemisen maailmaan

Ennen kaikki oli paremmin. Kyllä ei julkaissut Tuomas Kyrö kahta tai kolmea Mielensäpahoittajakirjaa vuodessa vaan antoi lukijan rauhassa odottaa kaksi vuotta ennen kuin ruskeakastike oli kypsä. Kyllä ei hätäilty ennen.


Olen yrittänyt lukea hipaisulaitteilta e-kirjoja jo muutaman vuoden ajan, mutta yhtäkään en ole loppuun asti jaksanut, entisaikainen paperi on aina vienyt voiton. Viimein ymmärsin että olen yrittänyt hypätä liian korkealle, kynnystä pitää madaltaa, ja niin siinä vain kävi, että uusin Mielensäpahoittaja oli ensimmäinen e-kirja jonka luin loppuun asti. Vanhanaikaisella sohvalla, poppanaliinan päällä, raaka peruna toisessa kädessä ja iPad toisessa. Naama peruslukemilla.

Rahastustahan nämä kirjat ovat, kova julkaisutahti ja puolityhjät sata sivua kertovat sen. Mutta miksi ei? Bookbeat maksaa saman verran luin sitten nobelisteja tai Mielensäpahoittajaa. Kumpaakin on hyvä lukea, eikä Mielensäpahoittajan idea todellakaan tyhjene vaikka kirjoja ilmestyisi viikottain. Kyrön kynä kulkee sujuvasti, ja maailmassa riittää aiheita.

Tässä kirjassa Mielensäpahoittaja perustaa blogin, tai bolgin niin kuin hän itse sitä nimittää. Blogi saa tietenkin huiman suosion. Pääpointti on nykyelämän liiassa helppoudessa, ja vaikka aihe ei todellakaan ole kovin erikoinen, on Mielensäpahoittajalla siitä paljon lupsakkaa sanottavaa. Helppoudesta johtuu moni vaiva, niin fyysinen kuin psyykkinenkin.

Erinomaista lomalukemista, kevyttä ja hauskaa. Ja allekirjoittaneelle ennen kaikkea portti e-lukemisen maailmaan avautui tämän kirjan avulla vaivattomasti. Taidan lukea toisenkin.

Tuomas Kyrö: Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja
WSOY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!