perjantai 3. lokakuuta 2014

Turun kirjamessujen alkumaistelut

Piipahdimme Turun kirjamessuilla heti kun ne tänään avattiin. Jonot olivat pitkät ja etenivät matelemalla vielä klo 10.20, kunnes järjestysmies keksi huutaa, että kutsukortilla voi kävellä sisälle ilman, että sitä täytyy vaihtaa pääsylippuun kassalla. Onneksi huusi, sillä vanhempi (meitä vanhempi, siis) väki alkoi näyttää jonossa väsyneeltä ulkotakeissaan.


Ja vanhempaa väkeä riitti, samaten koululaisia. Koululaiset sinkoilivat paikasta toiseen juoksujalkaa tehdäkseen ilmeisesti koulupäivään liittyvää kirjallisuussuunnistusta. Kiire oli, koska palkintona taisi olla siirtyminen Ruokamessujen puolelle maistiaisten äärelle.

Meilläkin oli vähän kiire, tosin muista aikataulusyistä ja silti teimme sen virheen, että aloitimme shoppailun heti alkuunsa. Onneksi Tomin kädet ovat paremmassa kunnossa kuin minun, sillä hän sai kantaa lukuisat kassimme.Monta mielenkiintoista kirjalijakohtaamista oli ohjelmassa, mutta harmi kyllä aika ei niiden seuraamiseen riittänyt. Kirjailijoista taisimme bongata vain Roope Lipastin, joka käveli vastaan. Onneksi hän ei huomannut meitä, sillä parista viime kirjasta emme tainneet liian ylistävästi kirjoittaa. Aiemmista kylläkin, mutta miehillä on tunnetusti huono muisti.Shoppailulistalle päätyi kirjoja meille itsellemme, lapsille heti ja joululahjaksi sekä lahjoja sukulaisillekin. (Sukulaiset, huomio! Älkää katsoko kuvia liian tarkkaan.)Tungos oli niin harmittava, että moni osasto jäi vain etäisemmälle tarkastelulle. Hyvä kirjamessuille, huono meidän kaltaisillemme pikaisille messuvieraille. Muistinkin, että vuosi sitten messusimme viimeisen messupäivän iltapäivänä, jolloin saimme käyskennellä halleissa omassa rauhassamme.

Antikvariaattien määrä tuntui taas huvenneen. Harmittava juttu. Toisaalta Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivistä on vasta muutama kuukausi ja tuolloin tuli täytettyä ostoskasseja osin ihan samojen myyjien ständeiltä kuin tänäänkin. (Siellä on samoja tarjouskirjakauppiaita ja pienkustantamoja kuin kirjamessuillakin).

Turkulainen Arwopaperi oli hienosti jälleen messuilla kivoine ja houkuttelevine paperituotteineen. Vanhat Turku-kartat ja Von Wrightin linnut toivottavasti houkuttelevat useita. Aina ystävällinen Kimmo Lampinen muisti heti minut nähdessään vanhat kuvastot, joita keräilen ja näytti iPadiltaan, mitä juuri oli myyntiin laittanut. 60-luvun vaate- ja kodintarvikekuvastot ovat heikkouteni...Pikainen kierros Ruokamessujen puolella oli harmittavan tylsä ja pakenimme jo vajaan kolmen tunnin kierroksen jälkeen syömään muualle. Jotta Kirjamessuista saisi kaiken irti, pitää ensi vuonna etsiä kalenterista ne kiintoisat kirjailijahaastattelut ja ajoittaa käynti niihin.

Ja tässä vielä tuliaisostos nuorimmaiselle:


Kesän Sastamalan matkan shoppailun tuloksena taloudessamme on Kakkaukko ja Kakkaukko 2 -kirjat. Tämänpäiväinen ostos jatkaa teemaa, onneksi. Kakkaukoista ei ole vielä ilmestynyt kolmosta. Harmillinen kirjallinen ummetus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!