tiistai 7. huhtikuuta 2015

Miksi se loppui jo?

Jos kirja on paksu, ruotsalainen ja rikosromaani, on minun se vaikea jättää hyllyyn. Vielä kun tekijästä paljastetaan, että hän on ollut käsikirjoittamassa Wallander-sarjaa, olin jo valmiiksi myyty. Luettuani voin vain todeta, että Stefan Ahnhemin Pimeään jäänyt lunastaa kaikki toiveet!Kirjaa en ehtinyt lukea kuin parikymmentä sivua, kun huomasin tuttuja kuvioita. Silta! Ihana, koukuttava tv-sarja on tainnut innoittaa Stefan Ahnhemiä aika lailla eikä siinä ole mitään huonoa.

Tapahtumat sijoittuvat eteläiseen Ruotsiin ja mukana touhuavat niin Ruotsin kuin Tanskankin poliisit, tosin tanskalaiset poliisit eivät saa kovin mairittelevaa roolia kokonaisuudessa. Juutinrauman silta vilahtaa toki tässäkin kirjassa pariinkin otteeseen.

Kirjassa palataan erään koululuokan yläkouluaikaisiin tapahtumiin, kiusaamiseen (mistä nopea takautuma juuri lukemaani Ihmepoikaan), sillä saman luokan oppilaita alkaa kuolla hyvin mielikuvituksellisin, symbolisin ja synkin konstein. Selväksi käy, että myös murhaaja on samalta luokalta. Murhaajan löytäminen on kiehtovaa, hän on taitava. 

Stefan Ahnhem osaa asiansa. 534 sivua loppuivat kesken, olisin lukenut toisen mokoman saman tien uudelleen. Päähenkilön, ruotsalaispoliisi Fabian Raskin, tarina jatkuu, sillä kyse on vasta trilogian ensimmäisestä osasta. Seuraava osaa ilmestyy Suomessa vasta vuonna 2016, mutta onneksi sen löytänee ruotsiksi jo aikaisemmin.Tässä kappaleessa on juonipaljastus: Niin, yhtymäkohtia Siltaan löytyy runsaasti, mikä suurelle Silta-fanille on lähinnä mukavaa, mutta - nyt seuraa hienoinen juonipaljastus tai -vilautus - kun poliisin oma lapsi kaapataan, teljetään pieneen tilaan ja tämä on tukehtua, on kohtaus jo suorastaan kopio. Tällä kertaa tanskalainen naispoliisi kuitenkin klaaraa tilanteen ajoissa ja tekohengittää pojan takaisin elämään. Ehkä kohtaus on terapeuttinen, sillä Sillassa Saga ei kykene pelastamaan Martinin poikaa ja minua se ainakin on jäänyt vaivaamaan. 

Jos siis jäit koukkuun Siltaan, pidät takuuvarmasti Stefan Ahnhemin Pimeään jäänyt -kirjasta!

Stefan Ahnhem: Pimeään jäänyt
WSOY


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!