maanantai 8. syyskuuta 2014

Oi Outi, tuo Anna takaisin!

Outi Pakkasen dekkareita olen vuosien varrella lukenut paljon - ja aina pitänyt niistä. Tänä kesänäkin lukupinossa niitä on ollut. Useimpien päähenkilönä on tyylikäs, herkullista ruokaa kokkaileva, reseptejä tiputteleva ja rauhallinen Anna Laine. Hänestä ei voi olla pitämättä. Äidillisesti hän huolehtii hysteerisistä nuorista tytöistä, naapureista ja tekee havaintoja pitkin eteläistä ja läntistä Helsinkiä.Mariuksessa ei kuitenkaan tavata Anna Lainetta. Harmi. Päähenkilö, jolla ei vaikuta olevan nimeä, on epämiellyttävä ja neuroottinen. Hänkin kulkee pitkin Helsinkiä ja tekee havaintoja, mutta ne tuntuivat paljon keveämmiltä kuin Pakkasen muissa kirjoissa. Mariuksessakin syödään, mutta myös päähenkilöstä epämiellyttäviltä maistuvia ruokia (ostereita) toisin kuin hyvällä ruoalla hekumoivissa Anna Laine -kirjoissa. 

Tarina on suorastaan kummallinen, hysteerinen, ja lukijalle jää - huolimatta kiitettävän erilaisesta lopusta - epämiellyttävä olo. Loppu on tosiaan erilainen, mutta sellaisella tavalla että pari päivää kirjan lukemisen jälkeen en enää sitä muistakaan. Hupsista. 

Aivan kuin joku olisi kirjoittanut Outi Pakkasen nimissä hänen tyylisensä kirjan, josta ovat unohtuneet kaikki ne kivat jutut, joiden vuoksi niitä luetaan. Tai minä ainakin luen. Outi, tuo Anna takaisin!

Outi Pakkanen: Marius
Crime Time osk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!